1. هدف اصلی امام از وقوع انقلاب اسلامی ایران تشکیل حکومت و یا فراهم کردن آسایش و رفاه برای خود و مردم نبود بلکه جایگاه نیابت امام زمان عج اقتضا می کند که به همان هدفی بیاندیشد که اگر امام زمان ظهور داشتند به همان می اندیشیدند. مهم ترین و اصلی ترین رسالت پیامبران و امامان، هدایت انسان ها و نجات آن ها از ضلالت و گمراهی است. از این رو امام در صدد بود که پس از نجات ملت ایران از زیر یوغ عوامل استکبار، دیگر ملت ها اسلامی و غیر اسلامی را نیز آزاد کنند و مسلمانان را به هویت اصلی خود برگردانند و غیر مسلمانان را نیز از زیر فشار مستکبران آزاد سازند تا در شرایط ایدآل و مطلوب به حق و حقیقت فکر کنند و در مسیر حق گام بردارند. کلید این حرکت در قدس بود و امام درست و دقیق و حساب شده آن را شناخت و از همان نقطه آغاز کرد و فرمود"روز قدس روز اسلام است. روز قدس روزى است که اسلام را باید احیا کرد و احیا بکنیم، و قوانین اسلام در ممالک اسلامى اجرا بشود. روز قدس روزى است که باید به همه ابرقدرت ها هشدار بدهیم که اسلام دیگر تحت سیطره شما، به واسطه عمال خبیث شما، واقع نخواهد شد. روز قدس، روز حیات اسلام است. باید مسلمین به هوش بیایند."(صحیفه نور، ج‏9، ص: 278) امام ره در این اقدام مهم، ابتدا تلاش کرد تا خود باوری را در مسلمانان ایجاد نموده و سپس آن ها را برای فتح آن قله بزرگ تشویق و سوق دهد. از این رو خطاب به همه مسلمانان فرمودند " باید بفهمند قدرتى را که مسلمین دارند؛ قدرت هاى مادى، قدرت هاى معنوى. مسلمین که یک میلیارد جمعیت هستند و پشتوانه خدایى دارند و اسلام پشتوانه آن هاست و ایمان پشتوانه آن هاست از چه باید بترسند؟ ما با یک جمعیت کمى در مقابل دشمن هاى زیاد، دشمن هاى بسیار، قیام کردیم و ابرقدرت ها را شکست دادیم." نگاه امام به قدس شریف چنین نگاهی است که می تواند به مبدا باز تولید فکر اسلامی تبدیل شود و مسلمانان هویت اصلی خود را باز یابند و از این جا قدرتی شکل بگیرد که بتواند مبدا هدایت سایر انسان ها شود. به همین دلیل ایشان در تعریف دیگری می فرمایند " روز قدس» یک روز جهانى است. روزى نیست که فقط اختصاص به قدس داشته باشد. روز مقابله مستضعفین با مستکبرین است. روز مقابله ملت هایى است که در زیر فشار ظلم امریکا و غیر امریکا بودند، در مقابل ابرقدرت هاست. روزى است که باید مستضعفین مجهز بشوند در مقابل مستکبرین، و دماغ مستکبرین را به خاک بمالند. ... روز قدس روزى است که باید سرنوشت ملت هاى مستضعف معلوم شود، باید ملت هاى مستضعف اعلام وجود بکنند در مقابل مستکبرین. باید همان طور که ایران قیام کرد و دماغ مستکبرین را به خاک مالید و خواهد مالید، تمام ملت ها قیام کنند و این جُرثومه‏هاى فساد را به زباله دان ها بریزند."( همان، ج‏9، ص: 277) بی تردید چنان چه انقلاب اسلامی ایران به این موفقیت دست یابد زمینه هدایت گمراهان در سراسر جهان فرهم خواهد آمد؛ زیرا دیگر مردم جهان حل مشکلات خود را درمکاتب پوسیده سوسیالیزم و لیبرالیزم نمی بینند، بلکه اسلام را کامل ترین و پویاترین مکتبی می دانند که می تواند بشریت را از یوغ استعمار گران آزاد نموده، به قله کمال انسانی برسان. این یعنی آغاز حرکت مردم برای مطالعه اسلام و هدایت انسان ها.

2. بی تردید اسراییل یک کشور مستقلی نیست که فقط به منافع خودش در چارچوب قوانین بین المللی بیاندیشد، بلکه رژیم جعلی است که توسط متفقین بویژه انگلیسی ها به وجود آمده و جز به منافع خود و اربابان غربی اش نمی اندیشد. این رژیم اشغالگر از فلسطین پایگاهی برای فتح سایر کشورها استفاده کرده و رسما موضوع اشغال از نیل تا فرات را در دستور کار خود قرار داده بود. حرکت های موسمی اعراب در جنگ های شش روزه و حرکت های ناسیونالیستی امثال جمال عبد الناصر نتوانست کاری از پیش ببرد و مرهمی بر این زخم عمیق باشد. بی تردید چنان چه انقلاب اسلامی ایران به پیروزی نرسیده بود، امروز اسراییل توانسته بود به اکثر اهداف از پیش تعیین شده اش دست یابد و به عنوان بزرگ ترین قدرت منطقه خود نمایی می کرد. قطعا چنین رژیمی با این اقتدار آن هم با روحیه اشغال گری می توانست انقلاب اسلامی ایران را با چالش های مهمی مواجه سازد. امام ره با اعلام روز قدس، اسراییل و حامیانش را به موضع انفعال انداخت و از همان زمان ناقوس مرگ این رژیم جعلی نواخته شد و امروز نیز در بایکوت کامل به سر می برد. شکست های پیاپی از حزب الله لبنان و حماس از یک سو اسراییل را در جهان بی اعتبار ساخته و از سوی دیگر خواب راحت را از صهیونیست ها گرفته است؛ تظاهرات اخیر شبانه در داخل اسراییل نیز بر شدت نگران هایشان افزوده است. بیداری اسلامی در منطقه در حال نضج و شکوفایی است؛ با سقوط چهارمین دیکتاتور، سرهنگ قذافی ، انقلاب های منطقه جان تازه ای گرفته، شمارش معکوس سرنگونی دیکتاتورهای یمن، بحرین، اردن و عربستان سعودی شتاب بیشتری پیدا خواهد کرد. هم پیمان اصلی اسراییل و امضا کننده قرارداد ننگین کمپ دیوید در قفس گرفتار شده و در برابر چشمان جهانیان در حال محاکمه شدن است. جوانان انقلابی و پر شور سوری و لبنانی و مصری با یورش به مرزهای فلسطین اشغالی به مقابله با صهیونیست های مسلح می پردازند و کابوس ترس و وحشت را بر سران این رژیم  منحوس حاکم کرده اند. در این شرایط آیا باز هم کسی می تواند نسبت به راهی که امام عزیز ره با اعلام روز جهانی قدس در برابر مسلمانان و همه مستضعفان جهان گشود، تردید کند و با دیده شک به آن بنگرد؟!

3. قدس نقطه وحدت مسلمانان

امام ره برای پیش برد اهداف خود هیچ گاه محور حرکتش را ناسیونالیزم و ملی گرایی قرار نداد بلکه همواره بر اسلام ناب تاکید می کرد. امام می دانست چنان چه اسلام ناب در ایران به اهداف بلندش دست یابد سایر مسلمانان در گرایش های خود تجدید نظر خواهند کرد. از سوی دیگر، بهترین موضوعی که می توانست محور این وحدت باشد موضوع فلسطین و قدس شریف بود که همه مسلمانان نسبت به آن تعلق دینی داشته و دارند. همه مسلمانان می دانند که مردم فلسطین سنی اند  و ملت ایران شیعه اثنی عشری. حمایت انقلاب اسلامی ایران از مردم فلسطین در طی 32 سال گذشته به رغم فشار های سنگین استکبار می تواند پیام مهمی برای مسلمانان داشته باشد. و آن اینکه ایران بر روی اصول ایستاده است و با هیچ کس بر سر اصول معامله نخواهد کرد. درست به همین دلیل است که روز به روز جایگاه انقلاب و مسوولان ایران در منطقه ارتقا می یابد و سران خاین منطقه از چشم مردمشان می افتند. امسال با سقوط دیکتاتورهای منطقه و نضج گرفتن بیداری اسلامی پیش بینی می شود باشکوه ترین راهپیمایی روز قدس را در خاور میانه اسلامی شاهد باشیم. امیدواریم با شکل گیری خاور میانه اسلامی در آینده ای نه چندان دور حرکت های آزادیبخشی که در اروپا شکل گرفته به پیروزی مستضعفان بر مستکبران بیانجامد و دومین هدف امام در اعلام روز قدس نیز به منصه ظهور بنشیند.