اقتصاد، صنعت و فناوری
دکتر مسعود میرکاظمی، دکتر علی اصغر زارعی،دکتر محمد سلیمانی، استاد محمود دهقانی، دکتر محمد جمال خلیلیان، مهندس سیدمهدی هاشمی، دکتر مهدی کوچک زاده و دکتر کفایتی
یکی از چالش های اساسی کشور ما در حوزه چشم انداز و راهبردهای کلان کشوری در سالهای اخیر نداشتن یک برنامه ریزی کلان اقتصادی و همگام سازی اسناد بالادستی مختلف کشور با یکدیگر برای تحقق اهداف همه آنها است. همچنین نداشتن سیاست های اقتصادی واحد و مستحکم مبتنی بر مبانی دینی (همان اقتصاد اسلامی) یکی از چالش های جدی اقتصاد کلان و خرد کشورمان است که با توجه به حضور دو چهره مبرز علمی بهنام آقایان محمود دهقانی و دکتر محمد جمال خلیلیان به نظر می آید که جبهه پایداری عزم راسخی را برای ورود جدی و اسلامی به این حوزه دارد چه آنکه هر دوی این افراد در تدوین سند برنامه پنجم توسعه و همچنین دیگر حوزه های نظری اقتصاد تلاش اجرایی و علمی فراوان داشته اند و یقینا می توانند کمک شایانی را به مجلس کنند.
دکتر خیلیان عضو هیات علمی و استاد گروه اقتصاد موسسه امام خمینی است، وی همچنین در شورای عالی تدوین برنامه پنجم، ستاد تلفیق و عضو کارگروه مشترک فرهنگی این برنامه بوده و نقش فعالی را داشته است. همچنین محمود دهقانی نیز دقیقا همانند دکتر خلیلیان در هز سه گروه یادشده از برنامه پنجم نقش داشته ضمن آنکه ایشان، مدیر گروه اقتصاد مرکز پژوهشهای اسلامی صداوسیما و هیات علمی موسسه امام خمینی، و عضو کارگروه الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت است.
در حوزه صنعت و فناوری نیز علیرغم پیشرفت های کشورمان بهویژه در سالهای اخیر در حوزه های صنایع هوافضا، نفت و گاز و... باز هم هنوز نیاز به تقنین و حمایت های جدی ای از حوزه های صنعت وفناوری کشور داریم تا بتوانیم در منطقه از لحاظ صنعتی نیز در همه حوزه ها مقام اول را احراز کنیم.
جبهه پایداری با حضور عناصری کارآمد، نظیر دکتر میرکاظمی که کلان نگری و دید سیستماتیک وی در برنامه ها، موجب شد تا منشا خدمات فراوانی هم در حوزه بازرگانی و تجارت و هم در حوزه نفت و گاز شود. دکتر سلیمانی نیز که ملقب به پدر دانش ماهواره ایران شده است، یقینا با توجه به پیشرفتهای چشمگیر صنایع هوافضای کشور خواهد توانست شرایطی پویاتر را در مجلس برای رشد روز افزون این صنایع آماده کند، چه آنکه کشورمان قصد دارد تا سال 1400 انسان به فضا پرتاب کند و این مقدور نیست مگر آنکه فردی که خود پدر این دانش در کشورمان است، در مجلس بتواند راه را برای این شتاب روزافزون مهیاتر کند.
همچنین حضور دکتر زارعی که سمت ریاست دانشکده فنی مهندسی را داشته اند و حضور مهندس سید مهدی هاشمی به عنوان ریاست سازمان نظام مهندسی کشور ، قائم مقام وزیر راه و دکتر کوچکزاده بهعنوان استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، نوید بخش یک تحرک جدی و انقلابی در حوزه مهندسی کشور برای رشد صنعتمان است که متاسفانه بهرغم وجود مهندس های خلاق و ماهر در کشور، به دلیل عدم وجود یک سیاست فراگیر هماهنگ که به افزایش و سینرژی انرژی ها منجر شود، در صنایع کشور دچار یک رشد کمتر از انتظار برنامه های کلان کشور هستیم.
دکتر محمد اسماعیل کفایتی نیز که یکی از جوانترین اعضای لیست جبهه پایداری است، دارای دکتری مهندسی شیمی گروه نانوفناوری دانشگاه تهران و کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی دانشگاه صنعتی امیرکبیر است. او مدرس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مقطع فوق لیسانس و لیسانس و مدیرکل انجمن های علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز هست. در سوابق او، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران نیز دیده می شود.
همچنین وجود دکتر فرهاد جوانمردی به عنوان استاد فیزیک هستهای دانشگاه و از اعضای فعال بسیج اساتید نیز به نظر می آید با توجه به پیشرفت چشمگیر صنایع هسته ای کشورمان موجب خرسندی و امری مبارک برای کمک بیشتر مجلس به این انرژی شود که امروز برای ما حیثیتی شده است.
امور فرهنگى
دکتر غلامعلی حداد عادل، حجتالاسلام حمید رسایی، بیژن نوباوه، محمد حسین استاد آقا، سردار علیرضا صفارزاده و علی خطیبی شریفیه
مقام معظم رهبری بارها فرهنگ را زیربنای همه ارکان دیگر کشور از جمله اقتصاد دانسته اند و با توجه به آنکه بارها ایشان در 20 سال اخیر تعابیری همچون شبیخون فرهنگی، ناتوی فرهنگی و اخیرا جنگ نرم را به کار برده اند، ضرورت حوزه فرهنگ بهویژه در مجلس شورای اسلامی دوچندان می شود. به جرات می توان گفت یکی ازنقاط قوت جبهه پایداری در حوزه فرهنگ است، زیرا رییس کمیسیون فرهنگی مجلس هشتم دکتر حداد عادل و همچنین دو تن از اعضای فعال آن یعنی حجت الاسلام رسایی و نوباوه در لیست جبهه پایداری تهران قرار دارند و تجربه آنها در مجلس هشتم و کارنامه مثبتشان در این حوزه قطعا به پیشرفت دوچندان فرهنگ کمک خواهد کرد. حمید رسایی مدیر مسئول هفته نامه 9دی، مؤسس و مدیر دفتر جریانشناسی تاریخ معاصر ایران است و همچنین سابقه تدریس و تبلیغ فرهنگی به مدت دوسال در کشورهای مسلمان آفریقا را دارد که باتوجه به بیداری های رخداده در منطقه، اهمیت آن بیشتر می شود.
جبهه پایداری دو تن از فعالان و مدیران نخبه فرهنگی کشور را نیز در لیست جدید خود معرفی کرده است.
محمدحسین استادآقا که دارای مدرک کارشناسی ارشد مدرسی معارف اسلامی از دانشگاه معارف اسلامی، خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم است، سالها بهعنوان مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم خدمت کرده است. استادآقا در برگزاری همایش های بزرگ دینی نیز نقش فعالی را داشته است، چنانکه دبیر کمیته علمی اجلاس دوسالانه امام مهدی(عج) و همچنین دبیر جشنواره ملی کریمه اهل بیت بوده است. استادآقا که از رزمندگان جنگ تحمیلی است، سالها در استان سیستان و بلوچستان که درای تنشهای بالای دینی و قومی است، به فعالیت فرهنگی پرداخته که این خود حاکی از بصیرت و تیزبینی او در انتخاب نقاط حساس فرهنگی است.
فعال فرهنگی دیگر در لیست جبهه پایداری، سردار علیرضا صفارزاده است که سالهاست در حوزه ورزش و جوانان نقش فعالی را داشته است و باتوجه به ضعف مجلس شورای اسلامی در حوزه ورزش و نداشتن تخصص نماینده های مجلس در آن، بهنظر می رسد حضور وی به عنوان یک بسیجی متخصص در امر ورزش این ضعف مجلس را برطرف کند.
سردار صفارزاده بیش از 29 سال در 20 رشته ورزشی مختلف مدیریت ورزشی کرده است. در کارنامهی او، دبیر کل جامعه اسلامی حامیان ورزش و جوانان، مؤسس و مدیر عامل باشگاه فجر سپاه، مؤسس و اولین مدیر سازمان بسیج ورزشکاران دیده می شود. ایشان هم اکنون رئیس فدراسیون پهلوانی و زورخانهای است.
همچنین حضور یک عنصر جوان در حوزه فرهنگ یعنی علی خطیبی شریفیه که دانشجوی دکتری بیوفیزیک دانشگاه تهران است، در جبهه پایداری به چشم می خورد. درکارنامهی او، عضو شورای سیاستگذاری دبیرخانه جنگ نرم در دانشگاه ها، مدیرعامل موسسه فرهنگی دفتر مطالعات تاریخ انقلاب اسلامی و مدیر مسئول هفته نامه آوای نهاد دیده می شود.
علوم انسانی اسلامی- ایرانی
دکتر مرتضی آقاتهرانی، دکتر ناصر سقای بیریا، دکتر نبویان، دکتر روانبخش، دکتر محمد مهدی باباپور
بعد از آنکه در سال 88 با توجه به وقایع رخداده رهبر معظم انقلاب تاکید بسیار زیادی بر ضعف دانشگاه ها در علوم انسانی کردند و تاکید کردند که با این متون درسی ما به دست خودمان به ترویج افکار غربی در دانشجویانمان دست می زنیم، توجهات جامعه علمی کشور و مسئولین به این حوزه خطیر بیش از پیش جذب شد. ضمن آنکه ایشان تاکنون با برگزاری سه دوره از جلسات الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت به نوعی حساس بودن این حوزه را در مقطع کنونی برای جمهوری اسلامی نشان دادند. رهبر انقلاب پیشتر نیز با بهراه انداختن ادبیات نهضت نرم افزاری و همچنین نهضت تولید علم بهنوعی نقش مهم این حوزه را بیان فرموده بودند.
اما از آنجا که موسسه امام خمینی چند ده سال است که به تربیت شاگردان کوشا و قوی ذیل نظر علامه مصباح یزدی (به تعبیر رهبر انقلاب، مطهری زمان) می پردازد، قهرا انتظار می رود که دارای نخبگان و دانشمندان بزرگی در این حوزه باشد که به نیکی می توان این ورود همه جانبه موسسه امام خمینی را با قرارگرفتن مبرزترین استادانش در لیست جبهه پایداری فهمید. این افراد نوعا در غرب دکترای تخصصی خود را دریافت کرده اند و در حوزه علمیه قم نیز پای درس بارزترین علما به تحصیل پرداخته اند.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر آقاتهرانی دارای دکترای فلسفه عرفان از امریکا و همچنین خارج فقه و اصول در محضر آیات عظام بهجت، پهلوانی و مصباح است.
حجت الاسلام والمسلمیندکتر ناصر سقای بی ریا نیز دارای دکتری رهبری تربیتی و مطالعات فرهنگی از دانشگاه هوستون در ایالت تگزاس و همچنین کارشناسی ارشد از دانشگاه مک گیل، مونت رئال، کانادا است، وی همچنین از شاگردان آیات عظام بهجت و مصباح یزدی است.
حجت الاسلام والمسلمیندکتر نبویان نیز دارای دکتری فلسفه از مؤسسه امام خمینیو عضو هیات علمی آن است. وی همچنین قائم مقام پژوهشگاه اندیشه سیاسی اسلام و راه اندازی و مدیر کارگروه فلسفه حق امام خمینی(ره) را در کارنامه خود دارد.
حجت الاسلام والمسلمین روانبخش نیز دکتری رشته مطالعات انقلاب اسلامی و کارشناسی ارشد فلسفه از مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) را دارد. ضمن آنکه خارج فقه و اصول را با شاگردی آیات عظام فاضل لنکرانی، مکارم شیرازی، جوادی آملی و مصباح یزدی در کارنامه خود دارد.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدمهدی باباپور نیز که عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی است، دارای دکتری علوم سیاسی از دانشگاه تهران و همچنین کارشناسی ارشد علوم سیاسی از دانشگاه شهید بهشتی هست. همچنین خارج فقه و اصول را نیز در کارنامه خود دارد.
امور سلامت، بهداشت و درمان
دکتر مرندی، دکتر جواد محمدی، دکتر طبیب زاده و دکتر نامجو
امروزه مساله سلامت و گره خوردن آن با پویایی زندگی بشری، نقش حساسی را در جهتگیریهای همهی دولتها دارد، بهطوریکه حتی شعارهای انتخاباتی در برخی کشورهای پیشرفته نقطه مشترک آن سلامت کشور شده است. در ایران عزیز ما نیز با توجه به پیچیدگی این حوزه بهرغم گذشتن سالها از انقلاب اسلامی هنوز در برخی مناطق محروم امکانات اولیه درمان وجود ندارد و در سطح کلان سلامت نیز بهرغم خودکفایی در تولید بسیاری از رادیودارو ها و یا داروهای ضد سرطان، هنوز جای پیشرفت بیشتر بهویژه برای احراز مقام اولی در سطح آسیا وجود دارد زیرا که در همین زمان کنونی کشور ما از حیث تولیدات علمی پزشکی در منطقه اول است.
در این حوزه جبهه پایداری چهار چهره شاخص دارد.
دکتر مرندی که نماینده مجلس هشتم نیز بوده است، دارای بورد تخصصی اطفال از امریکا و بورد فوق تخصص نوزادن از دانشگاه رایت- استیت امریکاست. وی که وزیر اسبق بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی نیز هست، هم اکنون ریاست فرهنگستان علوم پزشکی کشور را نیز برعهده دارد.
دکتر جواد محمدی نیز که از پزشکان مطرح در علم ژنتیک هست، استاد دانشگاه و مدیرکل امور بینالملل و سرپرست اداره کل ارتباطات و رسانه دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی نیز هست که تسلط او را به نقشه جامع علمی کشور و همچین مباحث استراتژیک رشد علمی بیشتر کرده است.
در این حوزه دو تن از بانوان نیز حضور دارند. دکتر طبیب زاده رئیس سابق دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هست و خود نیز دندانپزشکی عمومی و تخصص در رشته جراحی لثه را از همین دانشگاه اخذ کرده است. وی همچنین دانشیار و چندین دوره مدیرگروه پریودنتولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بوده است. دکتر طبیب زاده در تدوین اسناد بالادستی نیز نقش فعالی داشته است، چنانکه عضو شورای عالی سیاست گذاری برنامه پنجم توسعه ی کشور نیز بوده است.
دکتر نامجو نیز که درای مدرک پزشک عمومی از دانشگاه علوم پزشکی کرمان است، تاکنون مسئولیت های متعددی را در این حوزه برعهده داشته است. چنانکه حتی در عضویتش در شورای اسلامی شهر کرمان در دور دوم، مسئول کمیسیون بهداشت آن بوده است. کارشناس وزارت بهداشت در مرکز توسعه شبکه معاونت سلامت، مسئول بهداشت خانواده استان کرمان، عضو بسیج جامعه پزشکی کشور نیز در کارنامه او دیده می شود.
امور سیاسى، دفاعى و امنیتى
روح الله حسینیان، سردار حمیدزاده، دکتر حسین طلا، سردار کوثری، خانم فاطمه آلیا
با توجه به موقعیت جغرافیایی جهوری اسلامی ایران و همچنین نقشش در حمایت از جنبش هاس اسلامی و ضد اسراییلی در منطقه همواره به عنوان بزرگترین تهدید امنیتی غرب در زمان کنونی و در آینده دیده می شده است. دشمنان کینه توز جمهوری اسلامی، همواره سعی کردهاند تا از بعضی عناصر خودفروخته داخلی نیز استفاده کنند که این خود مستلزم یک هوش و بصیرت بیشتر سیاسی است.
جبهه پایداری در این حوزه افراد بسیار توانمندی را معرفی کرده است که خواهند توانست ضریب امنیت ملی را آنقدر که در حوزه مجلس قرار می گیرد، ارتقا دهند، ضمن آنکه دو تن از اعضای این افراد، در مجلس هشتم نیز در کمیسیون امنیت ملی حضوری جدی و پررنگی را داشته اند.
حجتالاسلام و المسلمین روح الله حسینیان پیشتر دادستان انقلاب اسلامی استان سیستان و بلوچستان و دادستان ویژه و روحانیت تهران و همچنین مشاورامنیتی رییس جمهور در سال 1386 بوده است. وی در مجلس هشتم نیز رییس کمیسیون شوراها و سیاست داخلی بود.
سردار حمیدزاده را به جرات میتوان گفت رابط و تسهیلگر ویژه نهادهای لشگری و مسلح کشورمان در سالهای اخیر بوده است، او که معاونت پارلمانی نهادهای مختلف نظامی را بر دوش داشته است، اینبار خود قدم را جلوتر گذاشته است تا بتواند از طریق مجلس شورای اسلامی این رابطه را بهبود بخشد. نماینده ستاد کل نیروهای مسلح در مجلس شورای اسلامی، معاون امور مجلس فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، معاون امور مجلس و حقوقی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، رییس اداره قوانین و امور حقوقی ستاد کل نیروهای مسلح و همچنین معاون امور مجلس ریاست قوه قضائیه در کارنامه او دیده می شود.
دکتر حسین طلا نیز که تحصیلاتش دکترای پزشکی و دانشجوی دکتری مدیریت در اقتصاد است، پیشتر معاون استاندار و فرماندار تهران بود. او سالها در قرارگاه ثارالله نیز بهعنوان جانشین سیاسی نماینده ولی فقیه فعالیت داشته و از سال 79 در شورای نگهبان فعال بوده است، بهطوری که از سال 83 تا 84 مسئول دفتر تهران شورای نگهبان بود. در کارنامه او رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت دخانیات ایران و رئیس دانشکده حفاظت و بهداشت کار نیز دیده می شود.
سردار اسماعیل کوثری به عنوان نایب رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس و همچنین خانم فاطمه آلیا به عنوان عضو فعال این کمیسیون نیازی به معرفی چندانی ندارند و همین حضور فعال و مثبتشان در کمیسیون امنیت ملی مجلس هشتم حاکی از تسلط آنها به این حوزه دارد.
زن و امور خانواده
دکتر زهره طبیب زاده، زهره سادات لاجوردی، فاطمه آلیا و دکتر بتول نامجو
می توان گفت امام خمینی همواره یکی از وجوه ممیزه و روشن انقلاب اسلامی را در مقایسه با دیگر انقلابها و همچنین سابقه قبل انقلاب کشور خودمان، حضور دینی بانوان در عرصه اجتماعی می دانست. اکنون که دنیا در یک قحطی حیا و ضلالت فکری در حوزه خانواده و حیا به سر می برد، میتوان گفت حضور چهار عنصر فعال و عالم زن، که در این حوزه نیز نقش فراوانی داشته اند، خواهد توانست با استفاده از ظرفیت های مجلس، پیغام ملت ایران را به گوش جهانیان برساند و در کشورمان نیز باتوجه به الگوهای اسلامی- ایرانی حقوق زنان پیاده شود.
دکتر زهره طبیب زاده رییس مرکز امور بانوان و خانواده در دولت نهم بوده است و زهره سادات لاجوردی که استاد دانشگاه اصول دین و فرزند شهید بزرگوار سید اسد الله لاجوردی (دیده بان انقلاب) هست، مسئولیت مدیر مرکز زنان و خانواده ریاست جمهوری را برعهده دارد
فاطمه آلیا نیز رئیس کارگروه زنان و خانواده و عضو شورای علمی مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری بوده است.
دکتر بتول نامجو فرزند شهید حسین نامجو و خواهر سردار شهید مسعود نامجو نیز هم اکنون دبیر شورای فرهنگی- اجتماعی زنان و خانواده کشور هست که همگی حاکی از تجارب فراوان این بزرگواران در حوزه زن و خانواده است.